De Groene Griffioen

 
 

WelkomDe Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. We hebben een kaasmakerij, boerderijwinkel en prachtige zaal die we verhuren. Op de boerderij hebben we eigen vee rondlopen: zo’n 55 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen!


De koeien melken we twee keer per dag, ze lopen zo veel mogelijk buiten en van een deel van de melk maken we kaas. De rest van de melk wordt opgehaald en verwerkt door Royal Friesland-Campina.

In onze boerderij winkel verkopen we zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van onze koeien. Natuurlijk biologisch.

In onze winkel verkopen we ook producten uit de buurt met een verhaal.


Biologisch betekent in harmonie met dier, mens en milieu. Bij ons op de boerderij alleen maar voer van biologische herkomst (zo veel mogelijk van eigen land), zo lang mogelijk koeien in de wei, koeien met horens, geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen op het land. Geen preventieve medicatie (zoals antibiotica). Voortplanting met een echte stier. Meer ruimte in de stal en door de compoststal met houtsnippers minder schadelijke (en stinkende) gassen in de lucht.


Als de winkel open is kun je bij ons op de boerderij een kijkje nemen in de stal, bij de kalfjes, in de winkel in het strobalenhuis.

Je kunt bij ons een koe (of kalf) adopteren, rondleidingen krijgen en je eigen kaasje maken tijdens de workshop kaas maken.


Ook is het mogelijk om de prachtige Acapellazaal (60m2) te huren in het strobalen huis voor bijvoorbeeld, teambuilding, workshops, vergaderingen, yoga, receptie, ‘heisessie’, persmoment, en ook een professionele muziekopname. Kom kijken en ervaar de voordelen van hout, stro, leem met een uitzicht over het weiland.


Onze boerderij ligt op een mooie landelijke plek aan de Vecht, onder de rook van Amsterdam, in het Groene Hart, vlakbij het Gooi. Vele fietsers, wandelaars, bestuurders van motoren en (oude) auto’s nemen niet voor niets de route langs onze boerderij.

In 2012 is een duurzaam strobalen huis gebouwd waar o.a. kaasopslag, winkel en ontvangstruimte in gevestigd zijn.


Op onze weblog en facebook houden wij de ontwikkelingen bij. Meer informatie over ons en ons bedrijf staat bij ‘Boerderij’. Wil je bij ons vrijwilligerswerk doen of stagelopen? Ook dat kan. Wij zijn een gecertificeerde educatie-boerderij en een erkend leerbedrijf. Voor vragen of opmerkingen zijn wij op verschillende manieren te bereiken.


Tot ziens op De Groene Griffioen!

 

biologische melkveehouderij, kaasmakerij, winkel, beleving, verhuur

Openingstijden winkel: 
Dinsdag 10:00-12:00
Vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-16:00
en op afspraakVerkoop.htmlContact.htmlshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1
Agenda
http://www.degroenegriffioen.nl/ontvangstruimte/agenda/http://www.degroenegriffioen.nl/ontvangstruimte/agenda/shapeimage_6_link_0

Contact:

Wendela Griffioen-Bogerd

Lange Muiderweg 18a
1382LA Weesp

06-421 645 33

E-mail: info@degroenegriffioen.nl

 
Vergaderen evenementen
http://www.degroenegriffioen.nl/ontvangstruimte/http://www.degroenegriffioen.nl/ontvangstruimte/http://www.degroenegriffioen.nl/ontvangstruimte/shapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1
Muziekstudio
http://www.just-sounds.nlhttp://www.just-sounds.nl/shapeimage_8_link_0