Graskaas

Graskaas is jonge kaas gemaakt van melk van koeien die het eerste lentegras hebben gegeten (dus na de winter voor het eerst weer naar buiten gaan)

Er wordt nog wel eens misbruik gemaakt van de term graskaas. Kaas gemaakt van melk van koeien die buiten lopen wordt dan graskaas genoemd. Bij ons is het dus een exclusief seizoensproduct. Alleen de eerst lichtingen kaas nadat de koeien weer buiten lopen noemen wij graskaas. We verkopen ze ook meestal als ze lekker jong zijn.

De koeien zijn 22 maart naar buiten gegaan en de kaas die we nu hebben aangesneden is 24 maart gemaakt.

De buitenkant van de graskaas is ook meer oranje van kleur. Dit komt door caroteen dat in gras zit. Verder is de kaas heerlijk romig en toch al smaakvol. Eigenlijk geldt dat voor de meeste van onze kazen dat ze romig en al vroeg heerlijk op smaak zijn.

Kom proeven!

– In de winkel (dinsdag ochtend, vrijdagmiddag, zaterdag)
– Op Molendag (zaterdag 10 mei 10-17u bij Molen de Vriendschap, Weesp)
– Op Feest van de Natuur (zaterdag 24 mei 10-15u bij Fort Uitermeer, Weesp)

 

Comments are closed.