Strobouw en filmopname

De strobouwers werken keihard en een groot gedeelte van het stro zit al op zijn plek! Nog een week en dan verwachten we dat al het stro op zijn plek zit. Het ziet er mooi uit, vooral als het geschoren is. Op de meeste plekken steken nog sprieten uit. Dit scheren we weg zodat de muur egaal wordt en er niet zo veel leem nodig is om de wand in te smeren. In verband met de regen is het huis helemaal ingepakt. Onze buitenkozijnen worden nu gemaakt van eiken hout. We zijn wezen kijken het ziet er prachtig uit. Meer foto’s van de (stro)bouw vind je hier.

De afgelopen weken zijn hier meerdere keren mensen van de televisie langs geweest. Ons toekomstige huis komt in een aflevering van Moordvrouw. Vandaag was het dan zo ver. Een hele boel mensen, apparatuur en auto’s op het erf voor een paar shots. Ik ben benieuwd. De aflevering zal pas volgend jaar uitgezonden worden. De verbreding op de boerderij gaat dus verder dan kaasmaken en educatie!

Afgelopen weekend was het weer druk in de winkel. Naast kaas hadden we ook stoofperen en walnoten! De witte kaas was vrijdag ruim voor sluitingstijd al op, dus deze week gaan we weer witte kaas maken. Vorige week naast consumenten ook nog een hotel en restaurant langs geweest om kaas te kopen. Volgende week gaan we ook nog naar een Amsterdams restaurant, dus wie weet wat daar weer uit komt!

Comments are closed.