Kleine kuikentjes en kleine eitjes

Van het weekend zijn er 11 kuikentjes geboren. Hoera We hebben gezien de vorst een hok in de stal gezet omringd met stro en koeien en kalfjes. Er zit er volgens mij nog een te broeden, dus het wordt hier weer een dolle boel en beschuit met muisjes eten!

Onze kippen zijn echte scharrelkippen ze kunnen gaan en staan waar ze willen en dat doen ze ook. De kip met de kuikentjes heeft op het zoldertje in de stal in een zak met gehakseld stro gebroed. Ik schrok me een hoedje toen ik die zak wilde gebruiken.

De grotere kippen lopen ook lekker rond, in de stallen en op het erf. Ze slapen op een paar strobalen in de stal bij de koeien en eieren moesten we echt zoeken. We hebben inmiddels wat legnesten waar ze eieren in leggen, dus dat gaat goed. Laatst weer nieuwe krieleitjes gevonden, zelf een met een dubbele dooier!

Wel gezellig die kippen op het erf!

Comments are closed.