Vlees van eigen koe

Wij verkopen biologisch gecertificeerd rundvlees van eigen koeien. Wij hebben nu vlees van koe Sjara en Judith.

Wij houden koeien van het ras Montbeliard. Dit is een dubbeldoel-koe. Dit betekent dat ze zowel voor melk als vlees geschikt zijn. Ze geven minder melk dan een ‘echte’ melkkoe en minder vlees dan een ‘echte’ vleeskoe, maar ze zorgen goed voor zichzelf en zijn daarom sterk en niet snel ziek. Medicijnen en antibiotica gebruiken wij nooit preventief. Dierdagdosering op onze boerderij van de afgelopen jaren is 0,00%! Uiteraard lopen de koeien veel buiten (hopelijk kunnen ze binnenkort weer naar buiten) en krijgen ze uitsluitend biologisch voer. Voornamelijk (kuil)gras van eigen land!

Koop je vlees in onze boerderijwinkel dan kan je daar dus van genieten met een goed gevoel!

Hieronder een overzicht van de verschillende soorten vlees en de prijzen per kilo. De verpakkingen zijn meestal tussen de 250-600 gram.

Soort Prijs p/kg
Biefstuk (2 stuks) 23
Botten 6
Entrecote
24
Gehakt 250 gram 11
Gehakt 500 gram 11
Haasbiefstuk (max 2 pakjes per klant) 55
Hachee/goulash 15
Hamburgers (per 4) 14,5
Hart 6
Kogelbiefstuk (2 stuks) 27
Lever
8
Longhaas/Ziel
18
Rib-eye
24
Roerbakvlees 14
Rollade 18
Rosbief 18
Runderlap (mager stoofvlees) 15
Runderstaart (uitverkocht)
13
Saucijzen (per 4) 14,5
Schenkel 8
Schnitzel 16
Soeppakket (soepvlees + mergpijp) 10
Soepvlees 15
Sucadelap 16
Suddervlees (stoofvlees met vet) 15
Tartaar (per 4) 16
Tong (uitverkocht) 10
Wang (uitverkocht)
15

 

3 thoughts on “Vlees van eigen koe

  1. Beste medewerker van de Groene Griffioen,

    Kunt u een prijsindicatie geven voor het vlees? Ik ben voornemens op een mooie lentedag een fietstocht naar Weesp te maken (geen auto) en dan mijn vriend te verrassen met biologisch vlees. Het meest geïnteresseerd ben ik momenteel in iets exclusiefs, zoals haasbiefstukje.

    vriendelijke groet,

    Judith Tankink

    • Dag Judith,

      Door onbekende reden zie ik nu pas uw reactie.
      Volgende week hebben we weer een vriezer gevuld o.a. met haasbiefstuk. Maar ook hart en wang zijn redelijk exclusief.
      Een prijslijst zal ik dan ook weer op de website zetten.

      Volgende week (zaterdag 20 juni) hebben we open dag, iedereen is van harte welkom.

      Graag tot ziens
      Wendela