Weer een stapje dichterbij

Het strobalenhuis ziet er weer een stukje mooier uit. De grindbak rond het huis is af en we hebben een mooi lang pad naar de entree. Helaas is de toegang naar dit entreepad nog niet opgeknapt dus soms een beetje modderig, maar we zijn natuurlijk wel op een boerderij.

Ook binnen is er weer wat af. De vloeren in de opslagen en garage zijn klaar en de mooie houten vloer in de ontvangstruimte is gelegd. Hij zat er net in en hebben hem meteen kunnen showen aan een groep educatieboeren die hier een BHV-cursus en workshop didactiek heeft gevolgd.

We zijn begonnen met 2 keer per week kaas maken, want we moeten natuurlijk wel kunnen blijven voldoen aan de kaas. De opslag in de kaasmakerij wordt te klein, dus we moeten vaart maken met het inrichten van de kaaskelder in het nieuwe pand.

Ook de keuken willen we dit jaar nog af hebben zodat we de caravan kunnen verlaten en eindelijk in het nieuwe huis kunnen gaan wonen.

En dan heb ik het nog niet over de winkel gehad. We verkopen nu onze producten vanuit de kaasopslag, maar dit willen we het liefst ook zo snel mogelijk in de nieuwe winkel doen. Als we intrekken in de nieuwe winkel betekent dat ook verruiming van de openingstijden en uitbreiding van het assortiment.

De koeien staan weer in de vrijloopstal. Als het land wat droger is, mogen ze overdag weer lekker naar buiten. We hebben nog wel groepjes kalfjes buiten staan, de jongste kalfjes staan weer binnen.

Genoeg te doen dus, we gaan gewoon stug door, ooit komt het af! Gelukkig krijgen we erg veel enthousiaste reacties, dat doet ons goed. En af en toe even snel uitrusten op de bank tussen alle drukte door:

Comments are closed.