Babyboom en kaasworkshop

Na ruim een maand lege iglo’s, hebben we weer een heleboel kalfjes. Rood en zwart, eenling en tweeling, vaars en stier. Ook zijn er weer nieuwe kuikentjes geboren dus heel wat leven hier op de boerderij!
 

Helaas ook kuikens die gesneuveld zijn door roofdieren of door de roosters in de ligboxenstal zijn gevallen. Dat is het nadeel van scharrelkippen. De meeste kuikens hebben we s nachts in een kippenhok. Maar vannacht heeft een roofdier zich naar binnen gegraven en 1 kuiken gegrepen! Dat hoort natuurlijk bij de natuur, maar leuk is anders.

De kaasworkshop afgelopen weekend was weer een succes. Voor de eerste keer was de ontvangst in het nieuwe huis (de winkelruimte). De winkel en composttoiletten zijn dus in gebruik. Leuke mensen en veel kaas gemaakt. Erg leuk om achteraf te horen waar de verschillende zelfgemaakte kazen voor gebruikt zijn. Als tapas, op brood of zelfs als kaasfondue!

In augustus en september hebben we al twee volle workshops, misschien komt er zaterdag 25 augustus nog een extra workshop. Houd hiervoor onze agenda (kopje in zwarte balk) in de gaten. Bellen of mailen kan natuurlijk ook altijd.

 

 

 

Comments are closed.