Graskaas, grasland en kuilgras

De eerste snee is binnen. Dit betekent dat we dit seizoen voor het eerst gemaaid en ‘gekuild’ hebben en kuilgras hebben dat we dit najaar aan de koeien geven als ze weer op stal staan. Dit kuilgras zit in grote balen met wit plastic. De koeien zijn sinds eind mei dag en nacht buiten (sinds 23 maart kwamen ze overdag al buiten).

Eind mei hebben we ook de eerste graskaas open gemaakt (begin april gemaakt). Heerlijk romig. Naast gewone kaasjes hebben we kleine graskaasjes (kleine kilokaasjes). Leuk als cadeautje of gewoon voor jezelf  ook in kleine vormpjes.  Afgelopen weekend heb ik deze graskaas verkocht op de Muidermarkt. Leuk om eens met mooi weer op een markt te staan. Meteen reclame gemaakt voor onze opendag. Zaterdag 23 juni van 11-16 uur. Kom je ook?

 

Comments are closed.