Aan tafel!

Onze koeien krijgen sinds afgelopen weekend naast krachtvoer en kuilgras ook biologisch dynamische aardappelen, wortelen en knolselderij. De aardappelen heb ik ook gebruikt voor in de boerenkool, hartstikke lekker. Wij hebben dus koeienvoer gegeten;) We hopen hiermee minder krachtvoer (brokken) en ruwvoer (kuilgras) nodig te hebben voor de koeien. De melk smaakt tot nu toe niet anders (lekker dus!). Voor de eerste kaas met dit rantsoen hebben we nog een paar weken geduld nodig.

Naast de huisverkoop dit weekend ook verkocht op het FoodFilmFestival in Amsterdam.

Verder is er niet alleen door ons en de bouwmannen hard gewerkt, maar ook door leerlingen van basisschool de Jozefschool (boerderij-educatie) en de werknemers van Roamler (NLDoet). De Jozefschool kwam met twee klassen voor de boerderij-educatie en Roamler heeft in het kader van de landelijke vrijwilligersdag de handen uit de mouwen gestoken met allerlei (achterstallige) klusjes.

Sinds een paar weken hebben we op dinsdag extra hulp. Sander helpt ons de hele dag met alle klusjes op de boerderij. Hij komt s ochtends en helpt bij het melken en gaat na de 2e keer melken (s avonds dus) naar huis. Geen 9 tot 17 mentaliteit dus; een lange werkdag. Alle maaltijden eet hij met ons mee en het is tot nu toe erg gezellig!

Comments are closed.