Nominatie De Groene Griffioen Impact Award

Biologische boerderij De Groene Griffioen is genomineerd voor de Impact Award t Gooi 2015. Zowel grote als kleine bedrijven maken kans op deze award die uitgereikt wordt door Good2Connect.

De Impact Award 2015 is voor de Gooische organisatie die de meest waardevolle sociale en duurzame impact maakt. De prijsuitreiking is op 9 oktober a.s. tijdens de Dag van de Duurzaamheid Hilversum.

De drie bedrijven met de meeste publieksstemmen gaan door. Een jury zal vervolgens de uiteindelijke winnaar bekend maken.

STEM HIER op De Groene Griffioen (t/m 7 oktober)

Toelichting duurzaamheidsaspecten

De Groene Griffioen is een biologisch melkveebedrijf met kaasmakerij, boerderijwinkel, vergaderruimte, belevingsmogelijkheden (workshop, rondleiding, teamuitjes) en een leerbedrijf voor vrijwilligers, stagiaires en schoolklassen. Daarnaast organiseert De Groene Griffioen evenementen die vrij toegankelijk zijn zoals kerstmarkt, open dag en huiskamerconcerten.

Producten die op het erf geproduceerd worden zijn melk, kaas en vlees. Allemaal biologisch gecertificeerd. Om het keurmerk biologisch te mogen gebruiken moet je aan bepaalde eisen voldoen:
  • Geen chemische bestrijdingsmiddelen
  • Geen kunstmest 
  • Geen preventieve medicatie/antibiotica
  • Meer ruimte in de stal
  • Veel weidegang 
  • Koeienvoer volledig van biologische/duurzame herkomst

Naast de eisen die gelden voor biologisch doet De Groene Griffioen nog meer:

De energie die nodig is voor het bedrijf wordt opgewekt door zonnepanelen die op het staldak liggen. Een duurzaam gebouwd pand van strobalen, hout en leem is bijzonder. Vooral door de combinaties van functies: winkel, muziekstudio, vergaderruimte, kaasopslag en woonruimte. De koeien, met hoorns!, zijn dubbel-doel: zowel voor melk als vlees geschikt. Het meeste voer verbouwt De Groene Griffioen zelf en komt dus uit de buurt/van eigen land. Een vrijloopstal met houtsnippers voor de koeien zorgt voor comfortabel ligbed en goede bemesting voor het weiland en het bodemleven. Voortplanting gaat op de natuurlijke wijze: met een echte stier. Opfok is in eigen beheer, er worden geen dieren aangekocht (behalve de stier voor de voortplanting). Boer Boy zit in diverse netwerken als het gaat om innovatie en duurzaamheid zoals stadsboeren in de Bloemendalerpolder en hij werkt samen met Wageningen voor een rauwe melk-project.

Kom gerust zelf eens kijken op onze boerderij! Als de winkel open is, ben je zonder afspraak welkom (dinsdag 10-12u, vrijdag 15-18u, zaterdag 10-16u)