Weer een stapje dichterbij

Het strobalenhuis ziet er weer een stukje mooier uit. De grindbak rond het huis is af en we hebben een mooi lang pad naar de entree. Helaas is de toegang naar dit entreepad nog niet opgeknapt dus soms een beetje modderig, maar we zijn natuurlijk wel op een boerderij.

Ook binnen is er weer wat af. De vloeren in de opslagen en garage zijn klaar en de mooie houten vloer in de ontvangstruimte is gelegd. Hij zat er net in en hebben hem meteen kunnen showen aan een groep educatieboeren die hier een BHV-cursus en workshop didactiek heeft gevolgd.

We zijn begonnen met 2 keer per week kaas maken, want we moeten natuurlijk wel kunnen blijven voldoen aan de kaas. De opslag in de kaasmakerij wordt te klein, dus we moeten vaart maken met het inrichten van de kaaskelder in het nieuwe pand.

Ook de keuken willen we dit jaar nog af hebben zodat we de caravan kunnen verlaten en eindelijk in het nieuwe huis kunnen gaan wonen.

En dan heb ik het nog niet over de winkel gehad. We verkopen nu onze producten vanuit de kaasopslag, maar dit willen we het liefst ook zo snel mogelijk in de nieuwe winkel doen. Als we intrekken in de nieuwe winkel betekent dat ook verruiming van de openingstijden en uitbreiding van het assortiment.

De koeien staan weer in de vrijloopstal. Als het land wat droger is, mogen ze overdag weer lekker naar buiten. We hebben nog wel groepjes kalfjes buiten staan, de jongste kalfjes staan weer binnen.

Genoeg te doen dus, we gaan gewoon stug door, ooit komt het af! Gelukkig krijgen we erg veel enthousiaste reacties, dat doet ons goed. En af en toe even snel uitrusten op de bank tussen alle drukte door:

Korte en frequente updates via facebook

Laatste bericht hier, is al weer even geleden. Via facebook houden we geinteresseerden vooral op de hoogte, volg ons daar dus (ook)

De buitenkant van het huis is af! 

Op dit moment worden de laatste dingen binnen gedaan en komt er een grindbak rondom het huis voor regenwater opvang en tegen opspattend water dat van het dak valt.

We hebben nog geen exacte datum wanneer de winkel in het nieuwe pand in gebruik wordt genomen, maar het einde komt eindelijk een beetje in zicht. Het is toch wel een heel erg groot project. We krijgen erg veel leuke reacties en we gaan gewoon door tot het af is. In de tussentijd komen er weer allemaal dingen op ons pak. Groepen die bij ons willen koeknuffelen, een BHV-cursus en workshop, een bedrijfsuitje en natuurlijk de workshop kaas maken die we elke laatste zaterdag van de maand organiseren. We zijn nu ook afhaalpunt voor biologische groente en fruittassen en we weten waar de eerste koe geslacht gaat worden die weer terug komt op de boerderij (in pakketjes vlees).

De potstal wordt binnenkort weer gevuld, zodat de koeien weer lekker op de houtsnippers kunnen en we hopen dit jaar de kaasproductie te verhogen, want de vraag van grote afnemers kunnen we nu niet aan!