Start gevelbekleding en kaasverkoop op Kimchi Festival Amsterdam 2

Het hout is allemaal gebrand en de eerste planken zijn op de gevel aangebracht. Gebrand hout is onderhoudsvrij, het brandt niet en we vinden het een stoere look hebben. Bovendien komen de mooie kozijnen beter naar ‘voren’ door het zwarte hout. Het geeft wel erg af, dus niet witte kleding tegen de muur staan.

De verkoop van de broodjes ging als een speer. Alle broden zijn op gegaan en mensen kwamen zelfs terug voor nog een broodje of een stukje kaas om mee naar huis te nemen. Zelf heb ik niet veel van het festival gezien omdat ik van begin tot eind (toen brood op was) hard gewerkt heb om iedereen te kunnen laten genieten van een lekker broodje of een stukje kaas. Sietske van Gebaar Boer Burger kwam nog even kijken en heeft ook nog even de handen uit de mouwen gestoken. Altijd fijn wat hulp!

Start gevelbekleding en kaasverkoop op Kimchi Festival Amsterdam 1

Hopelijk blijft het even droog, dat is natuurlijk fijn omdat het zomer is en we toch wel erg veel regen hebben gehad en wat droge warme dagen zijn goed voor de bouwfase waar we ons in bevinden. De buitenkant van het huis wordt afgemaakt. Na maanden gekeken te hebben naar een groot huis ingepakt in grijs folie heeft het grijze folie plaats gemaakt voor zandkleurig leem dat tegen het stro is aangespoten. Hopelijk droogt het goed, gaat de houtbrander hard aan het werk met hout en zal het huis over een week voor een groot gedeelte bekleed zijn met gebrand hout. Ben erg benieuwd.

Aanstaande zaterdag staan we op het Kimchi Festival. Een gratis festival met muziek, ambachtelijke producten en hopelijk lekker weer. Wij verkopen broodjes kaas en ook gewoon losse stukken kaas. Kom je ook? Het is van 14:00-22:00 uur.
Check onze agenda voor meer informatie of ga naar onze facebookpagina

Babyboom en kaasworkshop

Na ruim een maand lege iglo’s, hebben we weer een heleboel kalfjes. Rood en zwart, eenling en tweeling, vaars en stier. Ook zijn er weer nieuwe kuikentjes geboren dus heel wat leven hier op de boerderij!
 

Helaas ook kuikens die gesneuveld zijn door roofdieren of door de roosters in de ligboxenstal zijn gevallen. Dat is het nadeel van scharrelkippen. De meeste kuikens hebben we s nachts in een kippenhok. Maar vannacht heeft een roofdier zich naar binnen gegraven en 1 kuiken gegrepen! Dat hoort natuurlijk bij de natuur, maar leuk is anders.

De kaasworkshop afgelopen weekend was weer een succes. Voor de eerste keer was de ontvangst in het nieuwe huis (de winkelruimte). De winkel en composttoiletten zijn dus in gebruik. Leuke mensen en veel kaas gemaakt. Erg leuk om achteraf te horen waar de verschillende zelfgemaakte kazen voor gebruikt zijn. Als tapas, op brood of zelfs als kaasfondue!

In augustus en september hebben we al twee volle workshops, misschien komt er zaterdag 25 augustus nog een extra workshop. Houd hiervoor onze agenda (kopje in zwarte balk) in de gaten. Bellen of mailen kan natuurlijk ook altijd.