Mijlpaal: onze eerste open dag zit er op

Keihard gewerkt afgelopen week voor de open dag en het is inmiddels achter de rug. Wat een dag. Heel veel mensen zijn geweest en hebben zich volgens mij prima vermaakt. Er was ook veel te zien en te doen voor zowel jong als oud. Hieronder een foto-impressie.

Ik wil alle bezoekers bedanken voor hun interesse en de helpers ook bedanken voor de succesvolle dag! Heb je het gemist? We hebben de smaak te pakken en doen volgend jaar ook weer mee met lekker naar de boer. Wellicht organiseren we rond de opening ook wel weer iets! We hopen in september het nieuwe pand in gebruik te nemen.

Een fotoimpressie:

 

 

Voorbereidingen voor open dag

Er wordt keihard gewerkt voor de open dag. Er moet veel geregeld worden qua organisatie (leuke activiteiten, promotie/bekendheid, vrijwilligers, parkeergelegenheid, aankleding erf, etc.) maar we willen ook het huis in aanbouw laten zien. Het is nog niet helemaal af, maar toch zijn er zaterdag 23 juni al een paar ruimtes klaar. Daar wordt nu dus keihard aan gewerkt.

De gewone dingen gaan ook gewoon door: de koeien en kinderen verzorgen en er is weer gemaaid en vanmiddag wordt er gekuild (gras in balen verpakken) dit moet weer binnen gehaald worden. Als het een beetje droog blijft deze week wordt dit ook het parkeerveld. Als het te nat is, moeten we een alternatief bedenken, hopelijk is dat niet nodig en komen veel mensen lekker op de fiets!

Vandaag (woensdag 20 juni) hoor je meer over de open dag op Radio Weesp (106.5 FM) in het programma Lokaal Centraal. Tussen 18-18:30u.

Nieuwsgierig? Kom ook langs zaterdag 23 juni tussen 11:00 en 16:00 uur (meer info in de agenda)

 

Graskaas, grasland en kuilgras

De eerste snee is binnen. Dit betekent dat we dit seizoen voor het eerst gemaaid en ‘gekuild’ hebben en kuilgras hebben dat we dit najaar aan de koeien geven als ze weer op stal staan. Dit kuilgras zit in grote balen met wit plastic. De koeien zijn sinds eind mei dag en nacht buiten (sinds 23 maart kwamen ze overdag al buiten).

Eind mei hebben we ook de eerste graskaas open gemaakt (begin april gemaakt). Heerlijk romig. Naast gewone kaasjes hebben we kleine graskaasjes (kleine kilokaasjes). Leuk als cadeautje of gewoon voor jezelf  ook in kleine vormpjes.  Afgelopen weekend heb ik deze graskaas verkocht op de Muidermarkt. Leuk om eens met mooi weer op een markt te staan. Meteen reclame gemaakt voor onze opendag. Zaterdag 23 juni van 11-16 uur. Kom je ook?