Aan tafel!

Onze koeien krijgen sinds afgelopen weekend naast krachtvoer en kuilgras ook biologisch dynamische aardappelen, wortelen en knolselderij. De aardappelen heb ik ook gebruikt voor in de boerenkool, hartstikke lekker. Wij hebben dus koeienvoer gegeten;) We hopen hiermee minder krachtvoer (brokken) en ruwvoer (kuilgras) nodig te hebben voor de koeien. De melk smaakt tot nu toe niet anders (lekker dus!). Voor de eerste kaas met dit rantsoen hebben we nog een paar weken geduld nodig.

Naast de huisverkoop dit weekend ook verkocht op het FoodFilmFestival in Amsterdam.

Verder is er niet alleen door ons en de bouwmannen hard gewerkt, maar ook door leerlingen van basisschool de Jozefschool (boerderij-educatie) en de werknemers van Roamler (NLDoet). De Jozefschool kwam met twee klassen voor de boerderij-educatie en Roamler heeft in het kader van de landelijke vrijwilligersdag de handen uit de mouwen gestoken met allerlei (achterstallige) klusjes.

Sinds een paar weken hebben we op dinsdag extra hulp. Sander helpt ons de hele dag met alle klusjes op de boerderij. Hij komt s ochtends en helpt bij het melken en gaat na de 2e keer melken (s avonds dus) naar huis. Geen 9 tot 17 mentaliteit dus; een lange werkdag. Alle maaltijden eet hij met ons mee en het is tot nu toe erg gezellig!

Eerste adoptievriend bij De Groene Griffioen

Eerder schreven we al dat je bij ons een koe (pink of kalf kan natuurlijk ook)  kunt adopteren. De eerste adoptievriend heeft zich gemeld. Frits heeft kalf Olga geadopteerd. Omdat we niet met namen werken, mag je als adoptievriend je koe zelf een naam geven. De dieren hebben we een officiele naam, maar die gebruiken we eigenlijk niet.
Je krijgt een echt certificaat en het was een speciaal moment om deze voor het eerst te overhandigen!
Om het weekend en in de vakanties gaat Olga lekker naar Frits;)

Waarom je een koe zou adopteren? Om een bijzonder huisdier te hebben, om de mogelijkheid te hebben om naar een boerderij te gaan en om de boer te steunen. De stichting van Adopteer een koe heeft als doel om boer en burger met elkaar in  contact te brengen.

Leesvoer bij De Groene Griffioen

Sinds vandaag is het boekje ‘Bas & Muis op de boerderij‘ bij ons in de winkel te koop (€4,50). Dus naast kaas, melk en eieren, nu ook leuk leesvoer voor kinderen van 0-6 jaar. Melle & Feije vinden de boekjes erg leuk. Elke 6 weken komt er een verhaal met Bas & Muis. Voor kleine kinderen is het leuk om voor te lezen, voor de wat grotere is het een leuk boekje om zelf te lezen. Bovendien staat er achterin altijd een knutseltip!

Vandaag zijn ook de gratis kranten bezorgd van ‘Maand van het Groene Hart‘: 17 maart tot 30 april. Onze kaasworkshops staan vermeld in de agenda, ook nog uitgelicht met foto! 31 maart zit al vol, 28 april is nog wel plek.

Kippen naar buiten

De kip met haar (inmiddels grote) kuikens zijn sinds deze week lekker buiten. Ze hebben het onwijs naar hun zin. Zitten lekker met hun poten te graven en allemaal lekkers uit de grond te pikken. Na een tijdje liggen ze lekker met zn allen bij een graspol in het zonnetje. Super leuk om te zien!

De workshops gingen erg goed. Weer enthousiaste mensen dus we hebben al weer zin in de volgende workshop. Voor april ook al aanmeldingen. In de winkel is het de laatste tijd rustig, hopelijk trekt het weer aan als het straks voorjaar is. Ik vind het erg leuk om onze klanten te helpen!