Bouw buitenkant

De bouwmannen zijn het dak weer op. Begin volgende week zitten alle houtenshingles op het dak. De ramen voor de serres worden ook deze maand geplaatst, dan alleen de leemstuc aan de buitenkant en ons huis is van de buitenkant af. Nu dus druk aan het kijken wie de leemstuc gaat verzorgen. We krijgen heel positieve reacties op de houtenshingles. Dat kan ook niet alles, het ziet er zo mooi uit!

De eerste geïnteresseerde om een koe of kalf te adopteren heeft zich gemeld, dat is ook leuk. De workshop van februari en eind maart zitten zo goed als vol. Donderdag 1 maart hebben we nog een paar plekken. Klik hier om je in te schrijven of bekijk eerst het programma.

Koe adopteren?

We zijn laatst benaderd of we ons willen aansluiten bij de stichting Adopteer een koe. Dat lijkt ons wel wat. Het past bij ons idee om de kloof tussen boer en burger te verkleinen en te laten zien wat we doen, om zo ons steentje bij te dragen aan maatschappelijke betrokkenheid.

Door de vorst kunnen de bouwmensen niet op het dak werken (te koud) maar binnen is er nog van alles te doen, dus de bouw ligt niet stil. Deze week even bij een ander strobalen huis kijken om wat ervaringen te horen en natuurlijk te kijken ter inspiratie!

De Groene Griffioen ontmoet koningin Beatrix

Boy heeft vandaag de koningin ontmoet! In het kader van een project over voedselveiligheid van battle of the cheeta’s. In deze battle strijden young professionals om de beste oplossing voor duurzaam en eerlijk voedsel. Vandaag mochten alle groepjes hun idee pitchen op het 40 jarige jubileum van NCDO. Het groepje waar Boy in zit heeft een bedrijfje bedacht dat aandacht besteedt aan voedselveiligheid. Het bedrijfje heet Riszky Foodz ‘100% dangerous, raw & healty’. Het is toch belachelijk dat ongezond voedsel van bijv. fastfood restaurants wel voldoet aan de voedselveiligheidseisen en de scharreleieren van de buurman of het potje jam van je moeder niet?! Volg ze op twitter: @riszkyfoodz. De Groene Griffioen is ook actief op twitter en facebook

Door de kou mogen de bouwmannen niet meer buiten werken. Dat is jammer want een kant van het dak moet nog bedekt worden met houten shingles. Gelukkig moeten er ook nog wat binnenwandjes gezet worden en moeten we keuzes maken over afwerking.