Eerste kaasworkshop succes

De eerste kaasworkshop zit er op. Voor een eerste keer zijn we zeer tevreden. Een hele leuke groep, veel kaas en enthousiaste reacties!
De cursisten hebben de kaas (een witte verse kaas) na de workshop in een pekelbadje mee naar huis gekregen en moesten thuis ook nog aan de slag; op tijd de kaas uit het pekelbad halen en vervolgens op een houten plank nog minimaal 24 uur laten rijpen bij de juiste temperatuur.
Een rondleiding over het bedrijf en een kaasproeverij waren uiteraard ook onderdeel van het programma. We hebben zelfs een kijkje in de bedrijfswoning genomen en een groepsfoto (say cheese!) gemaakt. Onder de cursisten was een journalist die een stukje over onze workshops gaat schrijven in het blad Roots. De volgende workshop is zaterdag 28 januari 2012. Klik hier om je in te schrijven.

Houtsnippers in de compoststal, prachtige kozijnen en facebook

De kozijnen zijn geplaatst, echt super mooi. De dakbedekking is besteld. We hebben voor houten shingles van ceder hout gekozen. De aannemer (GdHbouw) heeft een bestelling geplaatst voor 30 kleine kilokaasjes voor de feestdagen en ons bouwproject komt op hun kerstkaart. Dat is natuurlijk ook leuk.

De aanpassingen in de compoststal zijn gerealiseerd. De houtsnippers zijn gebracht en liggen voor het grootste gedeelte op hun plek, in de stal. Echt zo’n boslucht. Helaas zit er wel veel rommel tussen. Een tennisbal, stuk tuinslang en tas van de Wibra heb ik bijvoorbeeld tussen de houtsnippers gevonden. De koeien hebben nog even geduld nodig.

Verder hebben we een facebook pagina geopend. Dus naast twitter kun je ons ook volgen via facebook.

De eerste aanmeldingen voor de kaasworkshop zijn binnen, maar er is nog plek! Geef je hier op.

Schrijf je in voor onze eerste kaasworkshop zaterdag 26 november

Eindelijk hebben we een datum geprikt voor de eerste kaasworkshop. Zaterdag 26 november kun je in de middag bij ons terecht om je eigen kaasje te maken. Er is plek voor maximaal 12 personen. Inschrijven kan door een mail naar Wendela te sturen. De eerste keer geven wij, Boy en Wendela, de workshop samen!

Programma 13:30 – 16:30 uur:
Ontvangst met wat lekkers
Melk stremmen
Uitleg/geschiedenis kaas maken
Kaasmaken
Rondleiding en proeverij
Afsluiting

Iedereen krijgt zijn eigen kaasje mee en pekelt thuis zelf de kaas.
Minimaal 7 deelnemers maximaal 12 deelnemers.
€35,- per persoon.

Bijdrage discussie toekomst GLB

Een paar weken geleden is Boy geïnterviewd over voedselveiligheid in het kader van de toekomst van het GLB. Hier schreven wij ook over. Afgelopen vrijdag is het filmpje waarin Boy schittert op de website gezet! Je vindt het hieronder.

De eerste aanmeldingen voor de boerderij-educatie zijn binnen! Ze zijn dus nog niet langs geweest. Leuk dat scholen voor onze boerderij kiezen voor een bezoek. De voorbereidingen om groepen te ontvangen zijn nog niet helemaal af, dat gaan we deze maand in orde maken. Er zijn in ieder geval al genoeg mensen langs geweest. Heel veel mensen, bekenden en onbekenden, zijn erg geïnteresseerd in het bouwproject.

De kozijnen en buitendeuren zijn klaar en een deel is vandaag gebracht. Een paar weken geleden zijn we bij de werkplaats geweest om te kijken naar de definitieve kleur. Super mooi dat eiken hout.

Verder hebben we de zaterdagochtend hulp gehad van Meidri. Zij doet deze ochtend klusjes op de boerderij en in de winkel!

Op Feije zijn eerste verjaardag hadden we een uurtje gepland met de opa’s en oma’s om koffie te drinken met een stuk taart. Komt net in dat uurtje een betonwagen voor de compoststal… dat kan niet wachten dus hier uurtje viel een beetje in het water…